Brownie z czerwonej fasoli

Jak przemycić strączki do diety? Najlepiej w smaczny sposób jakim jest czekoladowe brownie… To zdrowa przekąska nawet dla osób będących na diecie

KcalProteinFatCarbohydrates
29813,51141
Składniki:

• 3 puszki czerwonej fasoli

• 5 jaj,

•2 łyżki stewii lub 5 łyżek ksylitolu,

• 4 łyżki kakao,

• 2 łyżeczki cynamonu lub przyprawy korzennej

• 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,

• 1 szklanka mąki orkiszowej,

• 4 łyżki orzechów włoskich,

• 4 łyżki rodzynek

• opcjonalnie aromat

Przygotowanie

Fasolę płuczemy z zalewy i dokładnie blendujemy, dodajemy jaja, obrane ze skórki banany, kakao, proszek do pieczenia, ksylitol, mąkę i dalej blendujemy na gładką masę.
Dodajemy ulubione orzechy i ewentualnie aromat (dobrze sprawdza się również przyprawa do piernika). Masę wlewamy do formy wyłożonej papierem i pieczemy ok 45 minut w temp 180st. Po przestygnięciu należy schłodzić je w lodówce przez 2 h.

Przepis na 10 porcji.

Kaloryczność 1 porcji to ok 300kcal