Składniki:
- 10 łyżek płatków owsianych (100 g)
- 3 łyżki orzechów włoskich (45 g)
- 3 łyżki pestek dyni (30 g)
- 1 średnia pomarańcza (200 g)
- 2 łyżki miodu (50 g)
- 1-2 szczypty cynamonu
Wycisnąć sok z pomarańczy i zalać nim płatki owsiane, dodać miód i pokruszone orzech oraz pestki. Wymieszać składniki. Wyłożyć na nagrzaną patelnię i podpiec na średnim ogniu mieszając, ok 10 minut, pod koniec dodać szczyptę cynamonu (można również wyłożyć składniki na blaszkę i wstawić do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na ok 10-15 minut, w międzyczasie 2 razy zamieszać i obserwować czy kolor jest lekko złoty).
Po ostudzeniu wsypać do słoika lub papierowej torebeczki.
Możesz je używać do różnego rodzaju owsianek. Zbilansuj swoją dietę a Twój organizm odwdzięczy Ci się lepszym zdrowiem i samopoczuciem.