Quesadilla wegetariańska
Przygotowanie
Warzywa umyć, Cebulkę posiekać, wrzucić na rozgrzany olej. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, posiekany czosnek, podsmażyć. Dodać soczewicę, podlać wodą.
Po 10 min dodać pokrojone pomidory, odsączoną kukurydzę, fasolę. Doprawić mieszanką ziół do kuchni meksykańskiej lub dodać po szczypcie suszonego czosnku, chili, papryki słodkiej, oregano, kminku, kolendry, gałki muszkatołowej, cynamonu, cukru i soli.
Tortillę położyć na blaszce do pieczenia, wyłożyć farsz, posypać startym serem, przykryć drugą tortillą, docisnąć i zapiec ok 10 min w 180 st aby ser rozpuścił się i “skleił” danie.
Upieczoną quesadillę pokroić nożem na 8 trójkątów.
Całe danie dostarczy 864 kcal.