Sałata z burakiem , awokado, sezamem i serem kozim

Buraka umyj, obierz, pokrój w plastry i upiecz w piekarniku w temp 180 st. ok 20 min. Rukolę wymieszaj z pokrojonym serem kozim, pomidorami suszonymi oraz obranym awokado. Udekoruj upieczonymi plastrami buraka, posyp sezamem.

KcalBiałkoTłuszczWęglowodany
33713.326.118.3
Składniki:
  •  1 średniej wielkości burak czerwony (120g)
  •  1 garść rukoli (20g)
  •  3 szt pomidorów suszonych (po odsączeniu z oleju) (25g)
  •  2 plasterki sera koziego (30g)
  • ½ awokado (70g) 
  • 1 łyżeczka sezamu (5g)
Przygotowanie

Buraka umyj, obierz, pokrój w plastry i upiecz w piekarniku w temp 180 st. ok 20 min. Rukolę wymieszaj z pokrojonym serem kozim, pomidorami suszonymi oraz obranym awokado. Udekoruj upieczonymi plastrami buraka, posyp sezamem.