Już piąty rok z rzędu dieta śródziemnomorska wygrywa ranking na najzdrowszą dietę 

Pomaga zredukować masę ciała, zapobiega chorobom układu krążenia i cukrzycy. Dieta śródziemnomorska opiera się na świeżych warzywach i owocach, pełnoziarnistych zbożach, rybach i owocach morza, strączkach. Stąd propozycja na zupę rybną z owocami morza
Składniki:
- mintaj świeży 350 g (3 filety)
- mieszanka owoców morza Marinero 350 g (1opakowanie)
- olej rzepakowy 20 g (2 łyżki)
- czosnek surowy 15 g (3 ząbki)
- sos teriyaki 20 g (2 łyżki)
- passata pomidorowa 500 g (2 szklanki)
- papryka czerwona słodka 230 g (1 sztuka)
- por 50 g (1 kawałek)
- marchew 160 g (2 sztuki)
- pietruszka 80 g (1 korzeń)
- seler korzeniowy 120 g (2 plastry)
- kapary w zalewie 50 g (5 łyżek)
- imbir świeży 10 g (1 kawałek ok 3cm)
- woda 750 g (3 szklanki)